Een luxe, modern ingerichte werfkelder
INFORMATIE

Grondige renovatie 13e eeuw daterende werfkelder

Het sfeervolle UKI-Hotel is geopend, na een grondige renovatie van de uit de 13e eeuw daterende werfkelder. Gelegen in het oude centrum van Utrecht, de stad die volgens velen de mooiste grachten van Europa heeft. Bij de verbouwing heeft men naast het aanbrengen van alle benodigde hotelfaciliteiten een perfecte combinatie gecreëerd tussen de historische oude kelder-elementen en een moderne inrichting. Zo beleeft u de oudheid van de kelder in een luxe omgeving die met oog voor detail is vormgegeven.
Het UKI-hotel en de werf zijn via een naast de kelder gelegen trap vanaf de Oudegracht te bereiken. Het UKI-hotel is gelegen in het Utrechtse Museumkwartier waardoor de grote musea zoals het Centraal Museum, het Museum Catharijneconvent, het Nijntje Museum, Sterrenwacht Sonnenborgh en het Spoorwegmuseum zich op loopafstand van de werfkelder bevinden. Maar ook de overige toeristische attracties van Utrecht zoals de Domtoren en haar kathedraal, het Rietveld-Schröderhuis, het Muziekcentrum Tivoli Vredenburg en het winkelgebied Hoog Catharijne bevinden zich op geringe afstand van het UKI-hotel.

In het hotel vindt u een uitgebreide handleiding waarin u alle gebruiksaanwijzingen van de aanwezige apparatuur vindt, de gedragsregels en de uit-tips voor bezienswaardigheden, uitgaansgelegenheden, restaurants, kano- en bootverhuur, e.d. Tevens zijn er plattegronden met stadswandelingen en boeken over Utrecht met informatie voor toeristen aanwezig. Het UKI-hotel heeft alles in huis om uw verblijf in alle opzichten onvergetelijk te maken.

Bezienswaardigheden, evenementen en onze tips

Evenementen

De stad Utrecht is rijk aan evenementen waarvan sommige zich afspelen op de Oudegracht (de Utrechtse Canal Pride en de Sloepenrace). Beroemd zijn de kleinkunstfestivals als:

Le Guess Who,
Impakt,
Tweetakt,
Festival Spring en
De Parade

Voor een uitgebreid overzicht kunt u op de volgende website kijken: Bezoek Utrecht

Fietsen

Veel bezienswaardigheden zijn op loopafstand van het UKI-hotel, maar Utrecht is ook een fietsstad bij uitstek. Bij UKI-Hotel kunt u dan ook 2 heren- of damesfiets bij ons huren voor 10 euro per overnachting. Bij aankomst staan de fietsen voor u klaar boven de kelder op de Oudegracht. Hiermee vergroot u uw bereik en kunt u bijvoorbeeld ook de diverse parken in de stad, de Vecht, de randgemeenten, natuurgebied Amelisweerd, kasteel Haarzuilens, enzovoorts bezoeken.

Fietskaarten van Utrecht en de omgeving zijn aanwezig in de kelder evenals de aanbevolen fietsroutes (in de handleiding voor gasten) en een picknickmand die u op uw fiets mee kunt nemen.

Een verblijf in het UKI-hotel is compleet als u de luxe van de werfkelder en de rust van het terras aan de Oudegracht combineert met het ontdekken van de prachtige historische stad Utrecht. Hieronder hebben wij voor u de grote bezienswaardigheden van de stad weergegeven die zich op redelijke afstand van het UKI-hotel bevinden.

Zie onderaan deze pagina een plattegrond met alle bezienswaardigheden, restaurants, tips en routebeschrijvingen.

Restaurant tips

Toeristische tips

Waar ligt het UKI-Hotel en hoe kan ik het bereiken

Het adres is: Oudegracht a/d Werf 409 D, 3511 PE Utrecht. Mocht u een navigatiesysteem gebruiken, dan kunt u beter het volgende adres opgeven “Oudegracht 411” en vervolgens de trap af naar de werf.

UKI-Hotel is met het openbaar vervoer ook goed te bereiken. Het treinstation “Vaartsche Rijn” is op 10 minuten lopen van de kelder. Indien u via Utrecht Centraal Station reist, kunt u de stadsbus nemen. Er zijn bushaltes dichtbij de kelder (lijn 12, halte Tolsteegbrug en Ledig Erf). Vanaf Utrecht Centraal is het ongeveer 15 minuten lopen naar UKI-Hotel.

Indien u met de auto komt, raden wij u aan om uw auto te parkeren in de parkeergarage van Station/Parkeergarage Vaartsche Rijn (eveneens op 10 minuten loopafstand). Via UKI-Hotel kunt u uw auto hier tegen gereduceerd tarief parkeren:

Bij UKI-Hotel een uitrijkaart voor € 17,50 .

Pin It on Pinterest

Shares
Share This