Selecteer een pagina

Informatie en Utrecht

Hoe ziet het eruit en wat is er allemaal te doen?

Lekker zitten aan de Oudegracht aan de Werf

Grondige renovatie 13e eeuw daterende werfkelder

Het sfeervolle UKI-Hotel is geopend, na een grondige renovatie van de uit de 13e eeuw daterende werfkelder. Gelegen in het oude centrum van Utrecht, de stad die volgens velen de mooiste grachten van Europa heeft. Bij de verbouwing heeft men naast het aanbrengen van alle benodigde hotelfaciliteiten een perfecte combinatie gecreëerd tussen de historische oude kelder-elementen en een moderne inrichting. Zo beleeft u de oudheid van de kelder in een luxe omgeving die met oog voor detail is vormgegeven.

Het UKI-Hotel en de werf zijn via een naast de kelder gelegen trap vanaf de Oudegracht te bereiken. Het UKI-Hotel is gelegen in het Utrechtse Museumkwartier waardoor de grote musea zoals het Centraal Museum, het Museum Catharijneconvent, het Nijntje Museum, Sterrenwacht Sonnenborgh en het Spoorwegmuseum zich op loopafstand van de werfkelder bevinden. Maar ook de overige toeristische attracties van Utrecht zoals de Domtoren en haar kathedraal, het Rietveld-Schröderhuis, het Muziekcentrum Tivoli Vredenburg en het winkelgebied Hoog Catharijne bevinden zich op geringe afstand van het UKI-Hotel.

In het hotel vindt u een uitgebreide handleiding waarin u alle gebruiksaanwijzingen van de aanwezige apparatuur vindt, de gedragsregels en de uit-tips voor bezienswaardigheden, uitgaansgelegenheden, restaurants, kano- en bootverhuur, e.d. Tevens zijn er plattegronden met stadswandelingen en boeken over Utrecht met informatie voor toeristen aanwezig.

Het UKI-Hotel heeft alles in huis om uw verblijf in alle opzichten onvergetelijk te maken. 

Evenementen 

De stad Utrecht is rijk aan evenementen waarvan sommige zich afspelen op de Oudegracht (de Utrechtse Canal Pride 🌈 en de Sloepenrace). Beroemd zijn de kleinkunstfestivals als:

Le Guess Who,
Impakt,
Tweetakt,
Festival Spring en
De Parade

Voor een uitgebreid overzicht kunt u op de volgende website kijken: Bezoek Utrecht.

Fietsen

Veel bezienswaardigheden zijn op loopafstand van het UKI-Hotel, maar Utrecht is ook een fietsstad bij uitstek. Fietskaarten van Utrecht en de omgeving zijn aanwezig in de kelder evenals de aanbevolen fietsroutes.
Fietsen zijn te huur bij Cycleman, gelegen onder het NS station Vaartsche Rijn. Daar is ook de mogelijkheid om OV fietsen te huren.

Bezienswaardigheden & tips

Een verblijf in het UKI-Hotel is compleet als u de luxe van de werfkelder en de rust van het terras aan de Oudegracht combineert met het ontdekken van de prachtige historische stad Utrecht. Hieronder hebben wij voor u de grote bezienswaardigheden van de stad weergegeven die zich op redelijke afstand van het UKI-Hotel bevinden.

Restaurant tips

Toeristische tips